Een sedumdak maken, een duurzame keus!

Wilt u een sedumdak maken? Ga dan voor een groen dak van NatureGreen! Wij zijn namelijk dé leverancier van sedumdaken, werkzaam door heel Nederland. Een sedumdak is een duurzame keus die niet alleen de waarde van uw huis verhoogt, maar ook bijdraagt aan de klimaatbestendigheid van uw woning. Het dak zorgt namelijk voor betere isolatie, een brandwerende laag en een groene uitstraling: allemaal voordelen voor een woningeigenaar! Daarnaast kan het dak veel water opvangen, waardoor tijdens zware regenbuien het riool niet overbelast raakt. Dat voorkomt overstromingen. Ook brengt het dak de omgevingstemperatuur omlaag, versterkt het de lokale biodiversiteit en filtert het de lucht. Door te kiezen voor een sedumdak kunt u dus ook meer genieten van de rest van uw tuin!

Welke seizoenen zijn geschikt?

U vraagt zich misschien af welk moment van het jaar het meest geschikt is om een sedumdak te maken. In principe kan een groen dak op elk moment van het jaar worden aangelegd, maar de verschillende seizoenen brengen wel verschillende voor- en nadelen met zich mee. Zo is het in de zomer natuurlijk vaak erg lekker weer, maar kan het ook behoorlijk droog zijn. Dit kan er voor zorgen dat de jonge sedumplantjes niet genoeg vocht krijgen en daardoor uitdrogen. Daarom is het belangrijk om de eerste weken de plantjes dagelijks een beetje water te geven wanneer u het dak aanlegt in de zomer! De winter is ook prima geschikt om een sedumdak aan te leggen, maar alleen onder de voorwaarde dat het niet vriest. Wanneer het dak glad is vanwege ijs of sneeuw is het namelijk te gevaarlijk om het dak te plaatsen. De sedumplantjes zullen in dit koude seizoen wel een stuk minder snel groeien.

Lente of herfst: de beste keuze!
De beste seizoenen om het dak aan te leggen zijn daarom toch de lente en de herfst. Beide seizoenen kenmerken zich door gematigde temperaturen en voldoende regen, zodat de plantjes lekker kunnen groeien. In de lente krijgen de plantjes als het ware een groeispurt, waardoor er erg snel resultaat te zien is. Zo kunt u meteen de hele zomer van het dak genieten! De herfst is ook een goede keus, omdat planten dan hun energie steken in het aanmaken van een sterk wortelstelsel, waardoor het dak vervolgens in de lente prachtig kan bloeien. Zo heeft u meteen een sterke basis gelegd voor het dak! Wel is het belangrijk om op te letten met stormen en om regelmatig bladeren en ander vuil van het dak te vegen.

Groen dak van NatureGreen

Wilt u een sedumdak laten maken, dan kan dat dus het hele jaar door. Daarom kunt u bij NatureGreen ook gedurende het hele jaar terecht om een dak aan te schaffen! Wanneer u bij ons een dak afneemt verwerken wij uw bestelling zo vlug mogelijk. Vervolgens komen wij het dak bij u bezorgen met onze eigen bezorgservice- zo weten we zeker dat het dak netjes bij u aan de deur wordt afgeleverd! De dag waarop het dak komt kunt u zelf uitkiezen. Zo kunt u gemakkelijk inplannen waar u het dak wilt gaan plaatsen. Dat is nog eens een goede service!

Leave a Reply