Entertainment, de rook van maatschappelijke ongelijkheid en onrecht

Entertainment, schijnbaar zo tam als een lam, is een gemene schurk die mensen berooft van de gerechtigheid en gelijkheid die ze echt verdienen. Hoewel het zo onschuldig en mooi als een kind is, wiegt het de onderdrukte massa in een vals, sluw gevoel van veiligheid; comfort; en welzijn. Vermaak is vaak het verzachtende middel dat de altijd brandende, pijnlijke wonden in de menselijke ziel verzacht; de massa van de samenleving te laten geloven dat alles goed is. En vaker wel dan niet; het blokkeert kritische, constructieve gedachten die zo essentieel zijn voor het bewerkstelligen van lang noodzakelijke verandering. De massa van de samenleving, in slaap gesust in de diepe slaap van vals amusement, wordt veroordeeld tot de muffe barakken van armoede en een leugenachtig gevoel van veiligheid. Dansen in de steegjes die de harteloze miljardairs van de wereld voor hen hebben geschilderd; de gehersenspoelde, misleidde massa’s van de samenleving slaan hun tenten op in de schaduw van ouderdom en wee. Hun wereld; doorzeefd met schijnvertoning, geloof en leugen; is een vreemde, gapende gevangenis die onderdak biedt aan de lammeren die vatbaar zijn voor armoede en onrecht, wier geest een kopie is van de wensen van de rijken. Entertainment is het ‘Haves’-instrument bij uitstek; het maakt mensen vatbaarder voor het accepteren van minder dan ze waard zijn en laat onrechtvaardige samenlevingen onveranderd. Entertainment is de vrucht van een samenleving waarvan de massa denkt dat het goed gaat; terwijl het in feite een samenleving is waar radicale hervormingen al lang geleden hadden moeten plaatsvinden. De eindeloze stroom van vals amusement stroomt als stedelijke forenzentreinen: hun aankomsttijd is zo voorspelbaar; het enige wat je hoeft te doen is daar gewoon een paar minuten te wachten – de een gaat voorbij en de ander volgt er al snel achter. En dat geldt ook voor de eindeloze stroom leugens die door de overkoepelende grot van de menselijke samenleving stroomt: ze komen de een na de ander – The Lakers ‘Championship Game, the Angels and he Red Socks Match-up, de Meriwether-Chavez Championship Fight, de nieuwe Harry Potter-film, de Olympische Spelen van 2012 in Londen, de Mardi Gras-viering in New Orleans, het Beyoncé-concert in de Los Angeles Sports Arena, het Dunedin Winter Carnival, en zo maar door; de slecht geïnformeerde massa van de samenleving verdrinken in een wrede, onverbiddelijke stroom van afleidingen. Als het niet de Super Bowl Foot Ball Extravaganza is, zijn het de Hornets en de Rockets; en als dat niet het geval is, is het een must-see Brad Pitt-film of de Michael Jackson Murder Trial. Deze lege, ijdele afleidingen verblinden de massa van de samenleving, zodat ze niet kunnen opmerken wat er werkelijk om hen heen gebeurt; en op een dag worden ze wakker terwijl ze op straat leven en niet in staat zijn zichzelf en hun gezinnen te voeden of te kleden. Wat een rommelige, treurige toestand waartoe de massa van de samenleving is veroordeeld.

Terwijl entertainment; is op zichzelf niet intrinsiek schadelijk voor gezonde, evenwichtige mensen; het soort amusement dat in deze wereld wordt geproduceerd, is inherent vals, omdat het de virulente zaden van menselijke vernietiging bevat. Het grootste deel van de entertainmentevenementen die door de machtsmakelaars en ingenieurs van de samenleving worden geproduceerd, zijn gelikte, verraderlijk samengestelde sprookjes. Deze feelgood-verhalen zijn voortreffelijk en ingenieus uitgedacht en samengesteld om de massa van de samenleving tevreden te houden met veel dat anders onbevredigend is. Deze sprookjes zijn prachtige werelden waarnaar de opstellers van de samenleving anders opgepakte en walgelijke mensen meenemen. Je zou bijvoorbeeld kunnen redeneren: “Hé, het gaat toch niet zo goed met mij, toch niet; maar ik kan in ieder geval een film van Tom Cruise gaan zien, op de Wall Street Stock Market werken of doordeweeks naar Las Vegas gaan. het einde. De dingen gaan voor mij gebeuren. Ik kan altijd weer naar school, ook al zijn de kosten van onderwijs de afgelopen twintig jaar enorm gestegen. ” Het sprookje van seculier amusement verhindert dat mensen het bredere beeld kunnen vatten van de rijken die de armen in de Amerikaanse samenleving tot slaaf maken en regeren en er iets aan willen en kunnen doen. Het ultieme feit is: het sprookje van vals entertainment in de Amerikaanse samenleving is een leugen, maar het is er een die verborgen is in een hooiberg. De massa van de samenleving moet eerst worden aangetoond dat ze allemaal blind zijn, dat ogenschijnlijk ketterse feit internaliseren en op zoek gaan naar een oogarts om dingen voor hen op te lossen. Zodra ze erkennen dat ze blind zijn en passende maatregelen nemen, moeten ze beginnen met graven in de goudmijn van zichzelf om te bepalen wat hun natuurlijke intelligentie is. Dit, en alleen dit, zal hen op het pad van echt succes zetten. Pas dan zou de giftige invloed van vals amusement duidelijk worden en voor altijd vernietigd worden.

In het licht van deze plechtige, nuchtere opmerkingen; seculier amusement in Amerika – en zowat overal elders in de wereld – is slecht en destructief. Het verblindt de massa van de samenleving voor de waarheid over wat er werkelijk mis is met de wereld zelf. Het blijkt dat het niet zo is dat de Amerikaanse zakenmachine inherent slecht of corrupter is dan waar ook ter wereld; het is gewoon dat de wereld is bedraad om ongelijkheid te creëren, onrechtvaardigheid en onbalans – en vals amusement verblindt de samenleving voor de waarheid over wat er werkelijk mis is met de wereld zelf. Het grimmige, zure resultaat van deze hele analyse is dat er iets mis is met de wereld, en de “Haves” krijgen exorbitante sommen geld betaald om een ​​hand te laten glijden en het te verbergen. Het handjevol miljardairs dat deze wereld runt, gebruikt verschillende vormen van entertainmentafleiding om de gapende wonden en incidentele kneuzingen te verhullen die de massa van de samenleving dag in dag uit met zich meedraagt. Is het niet interessant dat politicus na politicus het toneel van de samenleving betreedt en bijna nooit een woord mompelt over de steeds groter wordende kloof tussen de ‘Haves’ en de ‘Have-Nots’. Ze kunnen er terloops overheen gaan, maar ze zullen er nooit een belangrijk platformprobleem van hun campagne van maken. Waarom? Het is omdat ze tot de binnenste cirkel van het geheim behoren dat deze hele wereld een leugen is – een zorgvuldig vertelde leugen waarvan filmfans zouden denken dat je gek bent als je het ooit tegen ze zou zeggen. De gladde politici weten al dat de wereld een leugen is en dat ze die niet kunnen veranderen: ze sleutelen er misschien aan, maar ze weten dat ze haar niet kunnen veranderen; maar de brutale filmliefhebbers van de samenleving zijn niet op de hoogte van die informatie. Ze leven in de schaduw van bedrog – en ze sterven daar ook. Er is niets zo rustgevend en verzachtend als een goede film of een Super Bowl-game; maar je ziet: de miljardairs die die uitgebreide, kronkelige afleidingen aantrekken, weten precies wat ze moeten koken voor hun stromannen en slaven. Het is best interessant als sportsterren miljoenen dollars per jaar krijgen; en leraren, een armzalig salaris dat hen en hun gezinnen nauwelijks kan voeden. En, paradoxaal genoeg, lijkt niemand daar iets verkeerds in te zien: hun ogen waren niet gemaakt om die dingen te zien; of misschien wel, ze hebben niet eens de controle over hun eigen visie! Hun ogen waren alleen bedoeld om de nieuwe Harry Potter-film of de Meriwether-Chaves Championship Fight te zien! Maar waarom worden sportsterren zoveel geld betaald? Het is omdat de leugen in de wereld een parodie moet creëren die maximaal menselijk lijden verzekert: en degenen die die travestie van gerechtigheid creëren, krijgen dikke, knappe salarissen die aan hen worden doorgegeven van iemand achter de vreemde deur van mysterie.

De wereld is gevuld met mysterie – en sommige dingen verbazen gewoon de geest. Een regionaal basketbalteam wint het National Basket Ball Championship en hun gepassioneerde fans verscheuren de stad door brievenbussen te ontwortelen en op straat te gooien. Vertelt dit ons tenminste dat sport meer is dan wat we met onze blote ogen zien en wat ons is verteld dat het werkelijk is? Vertelt iets hiervan ons dat er meer is aan wat we zien en willen geloven? Maar nogmaals; mensen, verdwaald in de rook van vals maatschappelijk vermaak van miljardairs; weigeren hun eigen ogen te openen en met eigen ogen te zien wat er werkelijk gaande is in deze enorme entertainmentspektakels. Voetbalspelers krijgen miljoenen dollars om hun eigen botten te breken, hun schedels te breken en hun hersens te beschadigen voor miljoenen schreeuwende fans wiens ogen naar het verkeerde staren. Ze gapen naar het ijzeren wiel van spierkracht dat tegen het delicate, broze frame van een slechte menselijke ervaring botst. Wat ze niet zien, zijn menselijke wezens die vermalen zijn in het grillwerk van het kwaad. Jaren later worden veel voetballers groenten; en. Vaak begint dit alles zijn tol te eisen ruim voordat ze vijftig jaar oud zijn. Oh hoe triest; vastbindende, kolossale atletische hunks worden veranderd in zombies en groenten, geofferd aan de afgoden van valse goden. En tegen de tijd dat ze hun eigen ogen openen; het is te laat en de schade is onomkeerbaar. In dit opzicht is het vrij duidelijk dat er iets of iemand anders denkt voor Super Bowl-fans, voor Amerikanen, voor Engelsen, voor Fransen – en voor mensen over de hele wereld trouwens. Al deze mysterieuze afleveringen en gebeurtenissen zeggen herhaaldelijk hetzelfde: dove en blinde mensen kunnen niet horen of zien! O, wat een erbarmelijke toestand waarin de massa van de samenleving zich bevindt; verloren in de draaiende rook van de wrede streken en grappige spelletjes van rijke mensen! Er is iets mis met de wereld, maar de rijken verdoezelen het dag in dag uit. De afleiding van vals, maatschappelijk amusement belemmert het vermogen van mensen om de punten in hun wereld met elkaar te verbinden; en, voor zover zulk amusement het handwerk van de rijken is, koken ze alleen dingen die hun eigen belang en welzijn beschermen.

De gladde, verraderlijke leugen van ijdel, leeg amusement van de sluwe school van het aardbewuste leven zet de mens ertoe aan te denken dat het nepsysteem waarmee hij hier in deze wereld wordt geconfronteerd, het enige systeem is dat bestaat – en het enige dat er zal ooit zijn. Het voer voor dat soort denken is afkomstig van alles wat het normale menselijke denkproces en gepaste actie verstoort. Zulk voer wordt verkregen uit vals maatschappelijk vermaak: en dergelijk vermaak en de soort redenering erachter zijn allemaal leugens.

Het zijn leugens omdat de wereld zelf is geweven van het weefsel van leugens; maar het vermogen van de massa om deze waarheid waar te nemen wordt geblokkeerd. De wereld is een zorgvuldig vertelde leugen die mensen bindt aan een plek waar ze niet kunnen zien of horen, en waartoe ze niet behoren; maar nogmaals, die waarheid is ook geblokkeerd. En het feit dat aards een vreemde begrafenis is, wordt ook geblokkeerd: zelfs de machtsmakelaars en maatschappelijke architecten zelf slagen er niet in het idee van de duidelijk omschreven houdbaarheid van hun eigen bestaan ​​op aarde te assimileren; dienovereenkomstig bedriegen ze zichzelf, zelfs terwijl ze de rest van de samenleving hersenspoelen en bedriegen. Tegen de tijd dat de meeste mensen in de samenleving wakker worden met de waarheid dat ze allemaal rijk zijn geboren met een ongelooflijke natuurlijke intelligentie (vaardigheden, gaven en talenten), en dat de rijkdom waarvan ze zijn geboren om van te genieten op deze aarde een lange levensduur heeft; ze zijn al lang verwijderd uit de valse, vechtende arena van het aardse leven. Vals maatschappelijk amusement programmeert mensen niet alleen om een ​​nepbestemming te aanvaarden; het oriënteert de samenleving rond een insulaire, neppe, aardgebonden eeuwigheid – een die nooit ooit werkelijkheid wordt! Het idee van het leven als een volkomen aards fenomeen wordt goed ontvangen en begrepen door de massa van de samenleving – en dat is zo ongeveer alles wat hen wordt verteld. Het aardse leven is alles wat er in het menselijk bestaan ​​is – en o, hoe geloofwaardig lijkt die leugen; maar een vluchtige blik op de architectuur van de aarde zelf fluistert elke goedbedoelende, eerlijke waarnemer toe dat er een intelligente geest van orde schuilt achter het uitgestrekte, kosmische landschap van de aarde en het universum; en dat er op een bepaald moment in de toekomst een afwikkelingsdag komt – een dag om alle rekeningen te vereffenen, om zo te zeggen! De meeste mensen in de wereld hebben het gevoel dat er meer in het leven is dan wat rijke mensen hen vertellen via de verschillende socialisatiebureaus van de samenleving en in het bijzonder door de evolutie van de moderne wetenschap en de oerknaltheorieën. Als de provinciale opvatting, dat aardse leven zo ongeveer alles is wat er in alles is, waar is; het is een beetje grappig als avond na avond nieuwsuitzending leest als bijbelse profetieën, ver verwijderd van de inhoud van wat de moderne wetenschap en de media beweren waar te zijn.

Kortom, wereldlijk amusement is vals, niet omdat amusement zelf inherent vals is; maar omdat de wereld vals is en wat ze ook voortbrengt, is besmeurd met die fundamentele vlek van onwaarheid. De leugen van seculier amusement leidt mensen af ​​om te zien wat er werkelijk mis is met hen en de wereld om hen heen. De massa van de samenleving wordt, krachtens bedwelming door vals amusement, een leugen verteld die hen nooit in staat stelt de goudmijn van de natuurlijke intelligentie (gaven, talenten en vaardigheden) waarmee ze zijn geboren te realiseren en te gebruiken. De sluwe, sluwe hersenspoelmachine van de samenleving van leugenachtige socialisatie; valse, bedrieglijke wetenschap; en leeg, nep-amusement berooft de massa van de aarde van hun onvervreemdbare rechten. Ja, het berooft de gewone mensen van hun onvoorwaardelijke recht op rijkdom, gerechtigheid, vrijheid, leven en het nastreven van geluk in deze wereld en het leven voor altijd in de volgende aan de andere kant van de snel naderende nacht. Maatschappelijk vermaak is een tweesnijdend zwaard van menselijke ondergang: het haalt de massa van de samenleving over om hun middelmatigheid van hun rijke slavenmeesters te accepteren. Het blokkeert ook hun visie op een breder begrip van menselijke gelijkheid en rechtvaardigheid in een transcendentale wereld die opereert op een hoger bestaansniveau, vrij van hebzucht en bedrog. Dus vals seculier amusement is de rook van menselijke dwaasheid die de geest van de massa van de samenleving versluiert en hen afleidt van het besef van hun volledige potentieel en ware doel in deze wereld; en uiteindelijk een rijker en voller leven in de wereld dat opereert op en heerst over een groter en breder geheel van dingen.

Leave a Reply