Off-road rijden en SUV’s

“Off-road rijden” of “4 Wheeling” is een term die verwijst naar het nemen van een gespecialiseerd voertuig op onverharde wegen zoals modderige paden, zand, rotsachtig terrein, sneeuw of laaggelegen gebieden gevuld met water. Hypothetisch gesproken kan elk voertuig “off-road” worden gereden. Niet elk voertuig is echter gemaakt om offroad te presteren. Er zijn bepaalde voertuigen die voor dit soort activiteiten op de markt worden gebracht, waaronder:

– Zware vrachtwagens – (bijv. Ford 150, Ford 250, andere pick-up trucks)

– Sports Utility Vehicles- (bijv. Jeep Wranglers, Jeep Rubicon, Jeep Liberty, Ford Explorer, etc.)

– All Terrain Vehicles (ATV’s)

– Sneeuwscooters

– Motorfietsen

– Mountainbikes

In landen over de hele wereld is offroad rijden een manier van leven vanwege het terrein, de tijd van het jaar (bijv. regenseizoen versus droge seizoenen) en andere factoren. In de Amerikaanse cultuur is het gebruik van SUV’s en andere voertuigen die ontworpen zijn om off-road te worden gebruikt in populariteit toegenomen, ondanks de recente stijgingen van de gasprijzen. Een deel van de aantrekkingskracht voor consumenten is het feit dat je een gewone auto voor dagelijks gebruik kunt hebben, maar tegelijkertijd vanuit een normale woonstraat van de kant van de weg de weg op kunt rijden. In feite is dit de algemene trend geweest in commercials die reclame maken voor offroad-voertuigen. Een commercial laat precies dat zien: een persoon die zit in wat van binnenuit een luxe auto lijkt. De persoon rijdt naar huis (vermoedelijk van een dag op kantoor) en maakt tijdens het rijden op een bochtige landweg een plotselinge bocht naar rechts het bos in om na korte tijd weer de weg op te springen.

De stijging in populariteit van de SUV

Alleen al in de afgelopen vijfentwintig jaar is de populariteit van de SUV onder stads- en voorstadsbestuurders toegenomen. Een deel van wat de SUV zo aantrekkelijk maakt, is het feit dat ze op de markt worden gebracht voor een breder publiek. Moeders vinden ze leuk omdat ze veel veiligheidsvoorzieningen bieden, groter zijn en relatief comfortabel passen bij kinderen, boodschappen en volwassenen in vergelijking met een sedan. Gezinnen houden van auto huren curacao airport omdat zowel mannen als vrouwen gedeelde vreugde uit de ervaring halen. Het is niet zomaar een mannen- of vrouwenauto. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel SUV’s met luxe modellen en opties. U krijgt dus nog steeds alle comfort gecombineerd met offroad-mogelijkheden. Het is de perfecte combinatie, toch?

Als je off-road gaat, zorg er dan voor dat je altijd goede veiligheidsregels toepast. Draag altijd uw veiligheidsgordel. Zelfs als je vier mijl per uur over rotsachtig terrein rijdt, kun je nog steeds betrokken raken bij een ernstig ongeval als een van je banden lekt of als je precies de juiste plek raakt om je voertuig te laten kantelen. Er zijn allerlei manieren om blessures te voorkomen. Zorg er bovendien voor dat u vóór uw vierwielige ervaring alle losse artikelen en scherpe voorwerpen uit de buurt van uw persoon opbergt. Ik betwijfel of je net zoveel plezier zult hebben als je de hele tijd scherpe voorwerpen in je gezicht zou hebben.

Leave a Reply