Penisproblemen vermijden begint met SOA-preventie – 10 manieren om geslachtsziekten te voorkomen

Mannen (en vrouwen) die seks hebben, lopen altijd het risico een soa op te lopen. Zelfs condooms die een hoog beschermingsniveau bieden, zijn niet altijd veilig. Omdat veel ziekten zonder symptomen van de ene partner op de andere kunnen worden overgedragen, betekent gezond blijven aandacht voor het voorkomen van soa’s. Dit is een belangrijk punt als het gaat om het voorkomen van penisproblemen zoals wratten, zweren, laesies en andere. vervelende symptomen. Mannen die deze richtlijnen voor genitale zorg volgen, hebben minder kans op het ontwikkelen van levensveranderende infecties.

1) Gebruik een condoom voor elke ontmoeting – geen uitzonderingen. Hoewel het gebruik van condooms geen garantie biedt voor veiligheid, is er geen reden om ze weg te vegen omdat ze het risico aanzienlijk verminderen. Latex condooms werken het beste, maar u kunt andere opties verkennen voor mensen die gevoelig zijn voor latex. Het is belangrijk om het verpakkingsetiket zorgvuldig te lezen, aangezien sommige materialen en bepaalde nieuwe condooms geen echte bescherming bieden en alleen voor esthetische doeleinden zijn ontworpen.

2) Gebruik condooms op de juiste manier. Volg de condoominstructies zorgvuldig en gebruik het tijdens seksuele activiteit. Bij het herpositioneren begint de opening of partner altijd fris met een ongebruikt condoom. Door condooms opnieuw te gebruiken of van de ene partner naar de andere of van het ene lichaamsdeel naar het andere te gaan, kan de infectie gemakkelijk worden verspreid.

3) Gebruik alleen glijmiddelen op waterbasis. Andere soorten smeermiddelen kunnen de integriteit van het condoom aantasten, waardoor het condoom scheurt en beide partners worden blootgesteld aan mogelijke infecties.

4) Inspectie. Jaarlijkse of tweejaarlijkse bezoeken aan de dokter voor een volledig onderzoek zijn verplicht voor alle seksueel actieve mannen en vrouwen. Voor wie hiervoor niet naar de huisarts wil, biedt de soa-kliniek anonimiteit en snel resultaat.

5) Heb geen seks met een partner die zweren, huiduitslag, wratten of een andere vorm van afscheiding heeft. Deze symptomen duiden niet altijd op een soa, maar dat kan wel. Het is niet de moeite waard om het risico te nemen.

6) Houd er rekening mee dat veel soa’s zonder symptomen kunnen bestaan, en gebruik deze kennis om de regel “gebruik altijd een condoom” te versterken.

7) Laat u vaccineren tegen hepatitis B en HPV.

8) Direct na de seks plassen. Urinestroom kan het risico op infectie verminderen door de infectiebron uit de urethra te verwijderen.

9) Was voor en na de seks. Gewone zeep kan sommige ziekteverwekkende virussen en bacteriën vernietigen, en schoon afval is zeker aantrekkelijker voor uw partner.

10) Deel geen handdoeken, kleding en andere persoonlijke spullen.

Mensen die denken dat ze mogelijk besmet zijn, moeten stoppen met seks totdat een arts ze kan diagnosticeren. Als een van de tests positief is, is het erg belangrijk om alle instructies van uw arts voor de behandeling op te volgen, inclusief het nemen van alle medicijnen voor de gehele aanbevolen kuur. Veel soa test op geslachtsziekte zijn gemakkelijk te behandelen met antibiotica of andere medicijnen. Andere vereisen echter een langdurige behandeling en in sommige gevallen kan een levenslange behandeling nodig zijn. Zelfs als uw symptomen zijn verdwenen, mag u de seksuele activiteit pas hervatten als uw arts zegt dat het goed is.

Extra zorg voor de algehele gezondheid van de penis

Het gezond houden van uw penis houdt niet op bij ziektepreventie. Mannen moeten voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat hun uitrusting zo gezond en responsief mogelijk is. Het aanvullen van uw dagelijkse hygiëneritueel met een premium penisgezondheidscrème (gezondheidsdeskundigen raden Man1 Man Oil aan) is een goed begin. Crèmes zoals deze kunnen seksueel overdraagbare aandoeningen niet voorkomen, maar formules verrijkt met ziektebestrijdende voedingsstoffen zoals vitamine C, B5 en D kunnen een gezonde immuunfunctie ondersteunen, en natuurlijke verzachtende middelen (denk aan sheaboter en vitamine E) kalmeren het huidoppervlak en maken het glad. . , zacht, tactiel en ontvankelijk voor plezier.

Leave a Reply