Hoe te voorkomen dat u wordt opgelicht wanneer u een auto huurt

Er zijn een paar richtlijnen die u moet volgen bij het huren van een auto. Of het nu voor zaken of plezier is, u moet ervoor zorgen dat u het contract leest en niet voor de gek gehouden wordt door de verkoper. Hier zijn enkele zeer eenvoudige tips om te voorkomen dat u de volgende keer dat u een auto huurt opgelicht wordt.

Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering

Als u momenteel een verzekerd voertuig bezit, hoeft u niet de aansprakelijkheidspolis te kopen die het autoverhuurbedrijf u probeert te verkopen. Wees niet bang om “nee” te zeggen. Neem contact op met uw huidige autoverzekeringsmaatschappij voordat u een auto huurt. De meeste polissen breiden de dekking uit tot elk voertuig dat u kunt besturen, ongeacht wie de eigenaar is. Daarom moet uw huurauto gedekt zijn door uw huidige autoverzekering. Sommige grote creditcards bieden ook een curacao auto huren verzekering voor aankopen die met hun kaart zijn gedaan. Neem vooraf contact op met uw creditcardmaatschappij om te zien of er een reisbeleid aan de kaart is gekoppeld. Deze polis moet zowel persoonlijke als zakelijke reizen dekken.

Inspecteer de huurwoning volledig op schade

Zorg ervoor dat u de binnen- en buitenkant van het voertuig grondig inspecteert op schade van welke aard dan ook voordat u de parkeerplaats verlaat. Pas op voor sigarettengeuren of andere onaangename geuren, zeker als u extra betaalt voor een “rookvrije” auto. Ruik eventueel aan de asbak, want dan weet je of een auto door een roker is gebruikt. Controleer de bekleding op scheuren of vlekken, vooral op de stoelen en armleuningen. Let op als de auto geen vloermatten heeft, aangezien deze duur kunnen worden als het verhuurbedrijf u probeert te factureren voor vervanging. Let ook op eventuele bestaande voorruit- of ruitschade. De vertegenwoordiger van de verhuurder dient krassen, deuken of andere beschadigingen direct op de huurovereenkomst te noteren. Zorg ervoor dat het inspectieblad is ondertekend en gedateerd door de vertegenwoordiger om bewijs te leveren van eerdere schade.

Opvullen

Soms kan het een hele klus zijn om een ‚Äč‚Äčtankstation te vinden in een stad die je niet kent. De meeste mensen weten dat benzinestations in de buurt van een luchthaven meestal de duurste plaats zijn om uw auto te krijgen. Deze kosten zijn echter nog steeds lager dan wat het autoverhuurbedrijf u in rekening brengt om uw auto bij te tanken wanneer u klaar bent met de huur. U betaalt het gebruikelijke tarief, dat meestal het hoogste tarief is, samen met een “convenience fee” om de kosten te dekken van een medewerker die de tank bijvult. Sommige autoverhuurbedrijven bieden een vaste prijs om de auto voor u op te laden. De prijs voor deze service moet in het contract worden vermeld en moet in prijs per gallon zijn. Het kan echter zijn dat u moet betalen om de hele tank te vullen, zelfs als u deze niet leeg terugbrengt. Dus als uw huurauto 15 liter brandstof bevat, betaalt u 15 liter, zelfs als u maar een halve tank hebt verbruikt. Het is het beste om de tank altijd te vullen voordat u deze terugbrengt naar de verhuurder.

Er zijn een paar trucjes die autoverhuurbedrijven proberen om u meer te laten betalen. Als je voorzichtig bent, kun je deze valkuilen vermijden en voorkomen dat je wordt opgelicht bij het huren van een auto.

Leave a Reply