Zonnebloempitten: voedzaam en heerlijk

Zonnebloempitten zijn echt het lekkerste tussendoortje van de natuur. Zonnebloempitten kunnen gemakkelijk bijna elk verlangen naar voedsel bevredigen zonder dat je te veel eet. Deze zaden zijn meestal een oplossing voor veel problemen en niet alleen voor honger. Zoals alle zaden waren dit soort zaden in eerste instantie bedoeld om uit te groeien tot een grote en mooie zonnebloemplant (in de grond, niet je buik!) planten fruit en zaden is de weg van de natuur. Bovendien zitten deze zaden boordevol voedingsstoffen en vitamines die cruciaal zijn voor het leven.

Ja, ze bestaan ​​wel uit vetten, maar dit overtollige vet is echt gezond voor je. Deze zaden zijn afkomstig van planten en bestaan ​​daarom uit enkelvoudig onverzadigde triglyceriden ter vervanging van de verzadigde en transvetten die worden aangetroffen in chemisch gewijzigde en dierlijke (en gehydrogeneerde) vetten. Deze volledig natuurlijke oliën bevatten vetoplosbare vitamines en gezonde cholesterolverlagende vetten. Een ander geweldig feit over zonnebloempitten is dat, hoewel ze buitengewoon verslavend zijn, het moeilijk is om er echt te veel van te eten. Ze zijn de ultieme snack omdat ze geweldig voor je zijn en je drang naar ongezond voedsel bevredigen.

Dus wat zit er precies in deze zaden waardoor ze zo ongelooflijk heilzaam voor je zijn? Om te beginnen zitten ze boordevol B-vitamines. Een aantal van deze B-vitamines herken je misschien van de voedingsetiketten, bijvoorbeeld Thiamine, Pyridoxine, Pantotheenzuur en Niacine. Dit zijn allemaal vitamines die cruciaal zijn voor de efficiënte prestaties van ons lichaam en die in ons dieet moeten worden geconsumeerd. Wat vooral belangrijk is met betrekking tot zonnebloempitten, is hun bron van vitamine E. Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die ontstekingsremmend en antioxiderend is. Juist voor dat doel wordt vitamine E in veel medicijnen tegen artritis aangetroffen.

Dus door zonnebloempitten in uw dieet op te nemen, helpt u artritis te voorkomen of te behandelen en uw algemene welzijn te behouden. Zonnebloempitten bevatten bovendien veel verschillende heilzame mineralen zoals ijzer, fosfor, kalium en magnesium. Deze vitamines worden allemaal in ons lichaam aangetroffen en ook in zonnebloempitten, dus door van deze zaden te genieten, vermijd je gevaarlijke gezondheidssupplementen. Zonnebloempitten zijn qua voedingswaarde zwaar, wat betekent dat het geen lege calorieën zijn zoals veel andere bekende snacks. Zonnebloempitten zijn ook een uitstekende leverancier van oplosbare vezels.

Amerikanen zijn berucht om hun lagere consumptie van vezels en krijgen slechts vijftig procent van de normale aanbevolen hoeveelheid. Dus door deze zaden als een frequente verwennerij te eten, help je je lichaam om afval te elimineren en efficiënter te worden. Ook met zonnebloempitten kun je heerlijk tot rust komen! Ze hebben tryptofaan, dat helpt bij het verminderen van angst en onze hersenactiviteit. Deze maken zonnebloempitten tot het beste hersenvoedsel. Alleen al vanwege de koolhydraten en eiwitten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn in zonnebloempitten, zullen ze je lichaam en geest een oppepper geven. Maar met de toegevoegde voedingsstoffen van vitamines, mineralen en vezels is zonnebloempitten kopen absoluut de lekkerste manier om honger te stillen en een langdurige gezonde levensstijl te bevorderen.

Leave a Reply